Állami iskolafenntartás

Szakgimnázium (új)

Szakközépiskola (új)

Szakképzési Hídprogram

Gyakorlati képzés 2018.

Tanulószerződés

Országos Képzési Jegyzék (OKJ)

Tanulók védelme a szakképzésben

ÖSZTÖNDÍJ a szakképző iskolákban

GAZDASÁGI KAMARA szerepe a szakképzésben

Beszámoltató rendszerű szakképzés

Erkölcstan vagy Etika 2017-2018.

PISA vizsgálattról szülőknek

PEDAGÓGUS SZAKMA vagy HIVATÁS

Tanfelügyelet

Pedagógus Etikai Kódex 2018.

MSZOE működése

 
 
 
Partnereink:

Főmenü: Iskolai szünetek (VAKÁCIÓ)

Szülői levél az őszi szünetről 2015.

(Kommentár nélkül)

Tisztelt Egyesület!

 

Egy érdekes és figyelemfelkeltő esetet szeretnék önökkel megosztani. Egyedül élő anya vagyok 2 gyermek édesanyja (10 és 13 éves fiúk), 7 éve váltam el, azóta egyedül nevelem a fiaimat. Történt tavaly nyár után, amikor majdnem kimerült minden szabadságtartalékom a nyári szünet végével, hogy az iskolakezdés után hamarosan következett az őszi szünet. Volt még pár nap szabadságom eltartalékolva a téli szünetre, de az őszi szünet nem volt betervezve. Illetve úgy jött ki sajnos a lépés a családomban, hogy senki sem tudott a gyerekek felügyeletére vállalkozni. Közben az iskola, ahová a gyermekeim járnak szülői tájékoztatóban egy kis papíron közölte, hogy kívánom – e a gyermekemnek őszi szünet idejére felügyeletet biztosítsanak? Én „balga”, aláhúztam az „igen” szócskát és aláírásommal megerősítve átadtam az osztályfőnöknek a tájékoztatót.

A következő napokban azt az ellenkampányt. amit a délutános tanító néniktől kaptam, hogy ne csináljam már, hogy a fiamat őszi szünet idejére is iskolába akarom vinni, minden gyermeknek a szülő mellett és a meleg otthonnál a helye, és hogy nem is fognak főzni a menzán mert egy gyermek sem lesz a napköziben. Minden áldott nap elmondták nekem, néha kedvesen, néha könyörgőre fogva, néha pedig már arrogánsan, csak hogy ne akarjam a gyermekemet a napközibe vinni.

Kiderítettem, hogy a központi menza mindig főz, függetlenül a szünetektől, mert ők a város lakosságának is főznek elvitelre.

A másik meglepetésem, hogy az összes szülő, akit megkérdeztem, mindenkit eltántorítottak a tanárok attól hogy az őszi szünetet esetleg ki tudják használni egyéb szabadsághiány miatt.

Bementem a gazdasági irodába előre kifizetni az ebédpénzt és közöltem, hogy számolják bele az őszi szünet napjaira eső ebédet is…. És a gazdaságis hölgy felháborodottan közölte, hogy nem állít ki számlát, csak akkor, ha nincs benne az őszi szünet, mert, hogy nincs egy gyerek sem akik lennének a szünetben. Mérgemben bekopogtam az igazgatói irodába és közöltem az igazgató nővel a történteket. Az igazgatónő kedvesen támogatott a segítségével.

Ezzel a kis leírással csak az a gondolatom, hogy sok iskolában a szülők nem is tudnak arról, hogy létezik felügyelet az őszi szünet napjain is. Főleg hogy ilyen tanári hozzáállással és ellenállással szembekerülve mit is tudna tenni a szülő….

És mit tud tenni az a szülő, aki egyedül neveli a gyermekeit, és a másik fél nem hajlandó még bírósági megállapodás után sem betartani a láthatást… , kiskorúakat felügyelet nélkül meg nem szívesen alkalmazom, illetve a munkahelyemen sem nézik jó szemmel, ha ott vannak a gyermekek.

 

Üdvözlettel: Tatár Izabella

               Orosháza, Rákóczi u. 3/b.

tatarizabella@freemail.hu

 
Szülői Szervezet az iskolában, óvodában

SZÜLŐPOLITIKA

Szülői jogok, SZÜLŐI STÁTUSZ

Tanulói jogok, tanulói státus

Iskolai, óvodai erőszak (agresszió)

Házirend 2019.

Óvoda 2018-2019-2020.

KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS (KIFIR)

Beiratkozás az általános iskola első évfolyamra 2019.

Tájékoztatási kötelezettség Adatvédelem

Iskolai szünetek (VAKÁCIÓ)

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET TEMATIKÁJA

UTAZÁS iskolába, óvodába 2019.

Tanulói biztosítások

Ingyenesség a köznevelésben (OSZTÁLYPÉNZ, TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS)

Kiskorú tanulók FELÜGYELETE

Iskolai hiányzások (IGAZOLATLAN ÓRA)

ÁLTALÁNOS ISKOLA

TANKÖTELEZETTSÉG 2018-2019.

Értékelés, minősítés (osztályzás), FÜGGETLEN VIZSGA

Gyermekvédelem (napközbeni ellátás)

GYERMEKÉTKEZTETÉS az iskolában, óvodában

Különórák (árnyékoktatás)

Mindennapos testnevelés 2018.

TANKÖNYV 2019.

Érettségi vizsga 2017.

JOGORVOSLAT a KÖZNEVELÉSBEN

Fegyelmi intézkedések az iskolában, kollégiuban 2020.

TÁMOGATÁSOK az iskolában, óvodában 2018.

Iskolaigazgató választás 2019.


Ez a honlap a 32/2007 MPA KA OKM sz. Miniszteri Döntés alapján, figyelembe véve a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács (NSZFT) 86/2007.11.28. számú állásfoglalását (támogató javaslatát) az FKA-KT-52/2007 számú NSZFI támogatás felhasználásával készült.
 
 
 
 
  Vissza a főoldalra  |  Elérhetőség  |   Súgó  |  Tartalomjegyzék  |  Impresszum