Állami iskolafenntartás 2017.

Szakgimnázium (új)

Szakközépiskola (új)

Szakképzési Hídprogram

Gyakorlati képzés 2017

Tanulószerződés

Országos Képzési Jegyzék (OKJ)

Tanulók védelme a szakképzésben

ÖSZTÖNDÍJ a szakképző iskolákban

GAZDASÁGI KAMARA szerepe a szakképzésben

Beszámoltató rendszerű szakképzés

Közösségi szolgálat

Erkölcstan vagy Etika 2017-2018.

PISA vizsgálattról szülőknek

PEDAGÓGUS SZAKMA vagy HIVATÁS

Tanfelügyelet

Pedagógus Etikai Kódex 2017.

MSZOE működése

 
 
 
Partnereink:

Főmenü: Iskolai szünetek (VAKÁCIÓ)

Szülői levél az őszi szünetről 2015.

(Kommentár nélkül)

Tisztelt Egyesület!

 

Egy érdekes és figyelemfelkeltő esetet szeretnék önökkel megosztani. Egyedül élő anya vagyok 2 gyermek édesanyja (10 és 13 éves fiúk), 7 éve váltam el, azóta egyedül nevelem a fiaimat. Történt tavaly nyár után, amikor majdnem kimerült minden szabadságtartalékom a nyári szünet végével, hogy az iskolakezdés után hamarosan következett az őszi szünet. Volt még pár nap szabadságom eltartalékolva a téli szünetre, de az őszi szünet nem volt betervezve. Illetve úgy jött ki sajnos a lépés a családomban, hogy senki sem tudott a gyerekek felügyeletére vállalkozni. Közben az iskola, ahová a gyermekeim járnak szülői tájékoztatóban egy kis papíron közölte, hogy kívánom – e a gyermekemnek őszi szünet idejére felügyeletet biztosítsanak? Én „balga”, aláhúztam az „igen” szócskát és aláírásommal megerősítve átadtam az osztályfőnöknek a tájékoztatót.

A következő napokban azt az ellenkampányt. amit a délutános tanító néniktől kaptam, hogy ne csináljam már, hogy a fiamat őszi szünet idejére is iskolába akarom vinni, minden gyermeknek a szülő mellett és a meleg otthonnál a helye, és hogy nem is fognak főzni a menzán mert egy gyermek sem lesz a napköziben. Minden áldott nap elmondták nekem, néha kedvesen, néha könyörgőre fogva, néha pedig már arrogánsan, csak hogy ne akarjam a gyermekemet a napközibe vinni.

Kiderítettem, hogy a központi menza mindig főz, függetlenül a szünetektől, mert ők a város lakosságának is főznek elvitelre.

A másik meglepetésem, hogy az összes szülő, akit megkérdeztem, mindenkit eltántorítottak a tanárok attól hogy az őszi szünetet esetleg ki tudják használni egyéb szabadsághiány miatt.

Bementem a gazdasági irodába előre kifizetni az ebédpénzt és közöltem, hogy számolják bele az őszi szünet napjaira eső ebédet is…. És a gazdaságis hölgy felháborodottan közölte, hogy nem állít ki számlát, csak akkor, ha nincs benne az őszi szünet, mert, hogy nincs egy gyerek sem akik lennének a szünetben. Mérgemben bekopogtam az igazgatói irodába és közöltem az igazgató nővel a történteket. Az igazgatónő kedvesen támogatott a segítségével.

Ezzel a kis leírással csak az a gondolatom, hogy sok iskolában a szülők nem is tudnak arról, hogy létezik felügyelet az őszi szünet napjain is. Főleg hogy ilyen tanári hozzáállással és ellenállással szembekerülve mit is tudna tenni a szülő….

És mit tud tenni az a szülő, aki egyedül neveli a gyermekeit, és a másik fél nem hajlandó még bírósági megállapodás után sem betartani a láthatást… , kiskorúakat felügyelet nélkül meg nem szívesen alkalmazom, illetve a munkahelyemen sem nézik jó szemmel, ha ott vannak a gyermekek.

 

Üdvözlettel: Tatár Izabella

               Orosháza, Rákóczi u. 3/b.

tatarizabella@freemail.hu

 
Szülői Szervezet az iskolában, óvodában

SZÜLŐPOLITIKA

Szülői jogok, SZÜLŐI STÁTUSZ

Tanulói jogok, tanulói státus

Iskolai, óvodai erőszak

Házirend 2017.

Óvoda 2017-2018.

Érettségi vizsga 2017.

KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS (KIFIR) 2017.

Beiratkozás az általános iskola első évfolyamra 2017.

Tájékoztatási kötelezettség Adatvédelem

Iskolai szünetek (VAKÁCIÓ)

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET TEMATIKÁJA

UTAZÁS iskolába, óvodába 2017.

Tanulói biztosítások

Ingyenesség a köznevelésben (OSZTÁLYPÉNZ, TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS)

ISKOLÁZTATÁSI TÁMOGATÁSOK 2016.

Kiskorú tanulók FELÜGYELETE

Iskolai hiányzások (IGAZOLATLAN ÓRA)

ÁLTALÁNOS ISKOLA

TANKÖTELEZETTSÉG 2017-2018.

Értékelés, minősítés (osztályzás), JAVÍTÓVIZSGA

Gyermekvédelem (napközbeni ellátás)

GYERMEKÉTKEZTETÉS az iskolában, óvodában

Különórák (árnyékoktatás)

Testnevelés mindennap 2018.

TANKÖNYV 2017.

Érettségi vizsga

JOGORVOSLAT a KÖZNEVELÉSBEN


Ez a honlap a 32/2007 MPA KA OKM sz. Miniszteri Döntés alapján, figyelembe véve a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács (NSZFT) 86/2007.11.28. számú állásfoglalását (támogató javaslatát) az FKA-KT-52/2007 számú NSZFI támogatás felhasználásával készült.
 
 
 
 
  Vissza a főoldalra  |  Elérhetőség  |   Súgó  |  Tartalomjegyzék  |  Impresszum